Oversigt

Hovedårsager til hyletoner ved høreapparater

En pludselig hyletone fra dine høreapparater kan være rigtig ubehageligt. For det meste ligger der dog en ganske naturlig årsag til grund for den pludselige lyd, som du kan gøre noget ved. Heldigvis er moderne høreapparater udstyret med forskellige foranstaltninger, som sikrer, at hyletoner forekommer sjældent.

​Hvis dine høreapparater begynder at hyle, skyldes det som oftest en af følgende nedenstående grunde.

Ørestykkerne passer ikke

Der kan opstå en hyletone, hvis ørestykkets udformning ikke passer eller ikke er tilpasset godt til øregangen. Den forstærkede lyd, som kommer ud af ørestykket, registreres igen og forstærkes af den indbyggede mikrofon, som så genererer en lyd med tiltagende forstærkning, indtil mætning, og således frembringer den typiske hyletone, som også kaldes for ”tilbagekobling” eller ”feedback”. Kontakt en af AudioNovas audiologister, og få kontrolleret eller udskiftet ørestykkerne for at løse dette problem.

Lydslangen er tilstoppet

Hvis høreapparatets lydslange er stoppet til, kan den ikke længere overføre lyden korrekt, og det kan forårsage den forstyrrende hyletone. Kontakt dit nærmeste AudioNova Hørecenter for at få renset lydslangen grundigt eller få den skiftet ud.

Forkerte indstillinger

En hylen kan også forårsages af forkerte indstillinger af høreapparatet. Din audiologist kan kontrollere, om indstillingerne for høreapparatet er korrekte og eventuelt foretage de fornødne tilpasninger.

Øregangen er lukket

En hyletone kan også opstå af andre årsager, som ikke skyldes selve høreapparatet. For eksempel kan en prop af ørevoks, som lukker øregangen, være årsagen til hyletonen. Kontakt din læge eller en ørelæge for at få fjernet proppen af ørevoks.

Løsninger

Når et høreapparat hyler, bør du ikke holde det ud eller ignorere det, men afhjælpe det. Til de mulige løsninger hører også det system til undertrykkelse af tilbagekobling, som allerede er indbygget i mange høreapparater, og som bidrager til en effektiv bekæmpelse af hyletoner.

Kontakt dit nærmeste AudioNova Hørecenter for at finde frem til årsagen og den rette løsning. Efter en at have undersøgt dine apparater og din situation kan audiologisten give dig mulige løsninger på dit problem.