Man-fre fra kl. 09.00 til 18:30 70 23 08 55

Hvis du har nedsat hørelse, er det vigtigt, at du lader dig rådgive af en professionel, som du har tillid til. En professionel audiologist hjælper med råd og vejledning, foretager en omfattende høreprøve, anbefaler egnede høreapparater og hjælper med a tilpasse apparaterne til dine behov. Her får du nyttige oplysninger om audiologi, du får at vide, hvad der skal ske ved dit første besøg, hvilken hjælp du kan forvente at få, og hvilken faglig baggrund audiologisten har.

Hvad er en audiologist?

Audiologisten eller audiologen hjælper personer med et høretab. Audiologisten rådgiver og vejleder personer med nedsat hørelse og sørger for individuel vejledning, justering og tilpasning af høreapparaterne. Du er altid velkommen til at besøge et af vores hørecentre og få hjælp eller serviceret dine høreapparater efter behov.
Mand tager en høreprøve hos AudioNova

Hvor går jeg hen med høreproblemer?

Ved de første tegn på høreproblemer bør du forsøge at finde ud af, hvad årsagerne kan være. Hvis du har mistanke om nedsat hørelse, bør du straks konsultere en audiologist eller en øre-næse-hals-læge. Det er første skridt på vejen mod bedre livskvalitet.

Hos audiologisten foretages en gratis høretest, der viser, om du har et høretab. Herefter spørges der ind til dine forhold, inden der med afsæt i din unikke situation gives en anbefaling om egnede hjælpemidler, og om du evt. har behov for høreapparter. Audiologisten guider dig hele vejen gennem processen fra den første samtale i hørecenteret og personlig tilpasning til eftersyn af dine høreapparater efter behov.
Når du har fået foretaget en høreprøve og konstateret et høretab, bør du også opsøge en øre-næse-hals-læge. Her kan du få fastslået, hvilke årsager der ligger bag dit høretab, og få en henvisning til at erhverve høreapparater – det er nødvendigt at få en henvisning fra en ørelæge for at få det offentlige tilskud til dine høreapparater.

Øre-næse-hals-lægen identificerer også de medicinske årsager til dit høretab og kan evt. ordinere terapiforløb. Hvis du har øresmerter, må du aldrig tøve med at opsøge en øre-næse-hals-læge.

Hvad skal der ske hos audiologisten?

Når du første gang besøger et af vores hørecentre og mødes af audiologisten, foretages der først en høreprøve med en efterfølgende individuel samtale. Formålet med samtalen er at afdække dine personlige høreproblemer og dine hørebehov. Audiologisten taler med dig om dit liv i hverdagen samt dine fritidsaktiviteter (f.eks. sociale aktiviteter med venner, se fjernsyn, gå i teatret, dyrke sport osv.). Med afsæt i disse oplysninger kan vi rådgive dig og finde frem til den bedste høreløsning for dig.

Høretesten og samtalen tager typisk 60 minutter og giver dig et billede af, hvordan det står til med din hørelse. Til høretesten afspilles en række toner. Ved hjælp af dine reaktioner kan audiologisten udarbejde en hørekurve. Denne visuelle gengivelse af din hørelse kaldes også for et audiogram. Resultatet af høreprøven er udgangspunkt for den fortsatte personlige rådgivning og valg af høreløsning.
Herefter analyseres målingerne, og efter behov fremstilles der et ørestykke ud fra et aftryk af øret. Ørestykkerne tilpasses individuelt for at opnå den bedst mulige pasform og lyd i øret, hvorefter den kobles til høreapparatet.
 
Til sidst vælges og brugertilpasses de bedst egnede høreapparater. Vores erfarne audiologister indstiller dine høreapparater til dine individuelle behov ved hjælp af moderne computersoftware.

Hvad kan en audiologist hjælpe dig med?

Ikke to kunder eller typer af høreapparater er ens, og det samme gælder også for audiologister. Købet af et høreapparat kan ikke sammenlignes med at købe ind i et supermarked. Brugere af høreapparater skal leve med deres apparater hver eneste dag, og brugen af høreapparater får ofte stor positiv betydning for deres livskvalitet. Derfor er det vigtigt med individuel vejledning, tilpasning og justering, hvilket audiologisten har fokus på, når du besøger et af vores hørecentre. Her har vi samlet en række faktorer, som er vigtige, når du skal samarbejde med din audiologist:
Faglig kompetence
Din audiologist er naturligvis ekspert på området. Den menneskelige hørelse og teknologien i et høreapparat er audiologistens fagområde. Hertil kommer også, at en af audiologistens væsentligste opgaver er at forklare dig om dit høretab, og hvilken proces du skal igennem. En masse fagord hjælper som regel ikke en potentiel høreapparatbruger videre – men for, at du kan træffe den rigtige beslutning, er det vigtigt, at din audiologist forstår dig og dine behov samt kan forklare dig, hvilke løsninger der passer bedst til dig.
 
Tålmodighed
Prøvefasen med nye høreapparater kan tage tid: Det tager fra et til flere besøg i butikken, før indstillingerne af høreapparaterne er så perfekte, så du som bruger føler dig godt tilpas. Vores kunder skal dog aldrig føle, at de forstyrrer: Tålmodighed og hensyntagen til individuelle ønsker og problemer er det, audiologisten er god til.
 
Vi har høreapparater i alle prisklasser
I princippet skal audiologisten vise kunden de høreapparatsmodeller, som er relevante for den pågældendes høretab. Hos AudioNova tilbyder vi mange forskellige høreapparater i forskellige prisklasser, vi har høreapparater fra kr. 0,- . Audiologisten vil give dig som kunde indsigt i, hvori forskellene ligger. 
Gratis prøveperiode
Vores mange forskellige høreapparater i forskellige prisklasser adskiller sig i lydkvalitet, indstillingsmuligheder, størrelse og ekstraudstyr. Hvis man gerne vil finde ud af, om et apparat sidder optimalt, bør man have mulighed for at afprøve det. Hos AudioNova har du mulighed for at få høreapparaterne med hjem på prøve i 14 dage, så du kan prøve høreapparaterne i vante omgivelse. 
 
Audiologisten er altid klar til at hjælpe
Når man har fundet det perfekte høreapparat og har vænnet sig til at bruge det, kan man endelig nyde den genvundne livsglæde i fulde drag. Som kunde er du naturligvis altid velkommen til at besøge et af vores hørecentre. Vi holder åben konsultation for vores kunder dagligt - under hvert hørecenter kan du se tidpunktet for åben konsultation. Vi ved, at det er vigtigt med hurtig og kompetent hjælp, hvis der mod forventning skulle opstå problemer med apparaterne.

Hvilken faglig baggrund har en audiologist?

Audiologist, kaldet audiologistassistent, er en anerkendt erhvervsuddannelse. De kommende audiologister tilegner sig den nødvendige viden og de nødvendige kompetencer under uddannelsen. Da audiologisten dagligt har direkte kundekontakt, er de empatiske, har høj faglighed, gode indlevelsesevner, stor venlighed og gode kommunikationsevner.
 
I praksis lærer eleverne blandt andet, hvordan de giver kunderne den rigtige rådgivning og hjælper dem med at vælge det høreapparat, som passer bedst til den enkelte kunde, samt hvordan man tilpasser og vedligeholder apparaterne. Når uddannelsen er bestået, ansættes audiologisterne typisk i hørecentrene rundt om i landet, på hospitalerne eller også producenter af høreapparater.  

Andre emner

Job hos AudioNova
Find et hørecenter nær dig
Vi bruger cookies til at identificere din computer, så vi kan give dig den bedste brugeroplevelse, vise indholdet i din indkøbskurv og huske, hvortil du er nået i bestillingsprocessen. Du kan deaktivere cookies, som allerede er gemt på din computer, men det kan betyde, at du ikke får vist vores hjemmeside rigtigt, og at den ønskede funktionalitet måske ikke er til rådighed.