Man-fre fra kl. 09.00 til 18:30 7060 6800

Hvilket høreværn, der er bedst til dig, afhænger af situationen. Hos AudioNova Hørecenter fører vi et bredt udvalg af høreværn, og vi vil altid kunne tilbyde et høreværn, der beskytter din hørelse optimalt, hvad enten du arbejder i støj, kører på motorcykel, går på jagt, går til koncerter, arbejder i børnehave eller lignende.

To risikofaktorer for høretab

Tabel over høreværn
Risikoen for høreskader afhænger af to faktorer: Den mængde støj (målt i decibel) og den tid, du er udsat for høje lyde.

Hvis de små hår i dit indre øre får for meget støj i for lang tid, bliver de beskadiget.

Det er vigtigt, at øret, efter udsættelse for et for højt støjniveau, får hvile således, at hårene genetableres. Hvis ikke de får tilstrækkelig hvile, kan de gå hen at dø.

Læs mere om de forskellige typer høreværn, og hvad de koster.

Vær opmærksom på tinnitus

Mennesket kan i løbet af 8 timer tolerere 80 decibel uden negative konsekvenser for hørelsen. Dette svarer til lyden af en kimende telefon. Ved mere end 80 decibel øges risikoen for høreskader markant. En lyd kan være så høj, at du får en høreskade øjeblikkeligt. Det kan eksempelvis ske en aften til koncert eller på diskotek.

Mange mennesker kan i hvert fald nikke genkendende til den hyletone i øret, som forekommer efter en koncert. Heldigvis forsvinder hyletonen i de fleste tilfælde. Alligevel er det vigtigt ikke at undervurdere. Hyletoner i øret er den første advarsel inden permanente høreskader. Det er i disse situationer vigtigt med individuelt tilpassede ørepropper.

Aftryk til høreværn

Sådan beskytter du din hørelse
Pas godt på hørelsen med høreværn og ørepropper
Find et hørecenter nær dig