Man-fre fra kl. 09.00 til 18:30 70 23 08 55

Endelig bedre hørelse: Anskaffelsen af et høreapparat er en betydningsfuld beslutning – det drejer sig jo altså om din livskvalitet. Tag dig tid nok, og sørg for at få grundig rådgivning, når du sammenligner modellerne. Hvor starter din vej ud af høreproblemerne? Og hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med rådgivningen? Her har vi samlet de vigtigste tips og oplysninger til dig.

Hvorfor er der ikke flere mennesker, der bruger høreapparat?

Moderne høreapparater er næsten usynlige i øret. De er små teknologiske vidundere, vand- og støvafvisende, og så kan de sluttes trådløst til mange andre elektroniske apparater. Og alligevel: Mange mennesker, som efterhånden hører ret dårligt, vil ofte ikke erkende, at de har brug for høreapparater. Hvorfor egentlig ikke? Det findes der mange grunde til.
Nogle vil bare ikke indrømme over for dem selv, at de hører dårligt, og en stor del ved det faktisk heller ikke engang. Da et høretab for det meste kommer langsomt snigende, er den ikke altid så let at konstatere. I starten går mange rundt med følelsen af, at andre mennesker omkring dem mumler. De skruer bare op for fjernsynet. Nogle gange overhører de også, at telefonen ringer, men alt det lader ikke til at være et rigtigt problem.
Tegnene på en høretab tager langsomt til. Hvis du bemærker tegn på et høretab hos dig selv eller hos din partner, bør du handle hurtigt, for det er ikke noget problem at bevare sin gode hørelse.
Det er også en generel fordom, at det kun er ældre mennesker, som er berørte af nedsat hørelse. Der er selvfølgelig ingen, som vil virke gamle. Fra og med 40 år stiger risikoen for nedsat hørelse, og mange mennesker bemærker de første høreproblemer i denne alder. Så der er på ingen måde tale om et aldersrelateret fænomen.

Hvad er de mest almindelige fordomme omkring høreapparater?

Høreapparater hjælper slet ikke – det er en fordom, som er svær at mane i jorden. Men hvorfor? For blot nogle 10-15 år siden var høreapparater store og klodsede. De hylede, da både højtaler og mikrofon sad ret tæt på hinanden.

 
Myten om, at man blot skal „træne“ hørelsen, er også svær at komme til livs. Mange af de berørte mener, at de forkæler deres hørelse med et høreapparat, og at hørelsen på den måde bliver afhængig af teknisk hjælp. Men høresansen kan ikke regenerere sig selv. Hvis der først er opstået en høreskade, er denne næsten umulig at afhjælpe. Her er et høreapparat ofte den eneste mulighed for hjælp. Teknologien helbreder ikke den berørte person, men det bliver lettere at leve med et høretab.

Har jeg brug for særligt høreapparat-tilbehør?

Spørg i et af vores hørecenter om tilbehør. Der findes ekstraudstyr, som sikrer en bedre taleforståelighed, når du ser fjernsyn, taler i telefon eller er i større grupper. Teknologi og ydeevne varierer fra høreapparat til høreapparat og afhængigt af producent, model og pris. Faktum er: Jo flere konkrete oplysninger du giver din audiologist om din hverdag, desto mere præcist kan denne rådgive og vejlede dig ved udvælgelsen af det passende høreapparat-tilbehør.

Høreapparater kan gøre meget mere end blot at øge lydstyrken. De registrerer automatisk forskellige lyttesituationer og tilpasser sig. På den måde genfinder vores kunder også glæden ved selskabelige arrangementer eller teaterforestillinger. Brugen af høreapparater kan også udvides med ekstra tilsluttede lydsystemer f.eks. teleslynge. Isæt ved foredrag, forestillinger, i biografen eller i teateret er det mest hensigtsmæssigt at overføre lydsignalerne direkte til høreapparatet. På den måde bortfiltreres forstyrrende baggrundsstøj – som altid er til stede i større menneskemængder – på den mest effektive måde. Moderne høreapparater har lang levetid og er driftssikre. Erfaringen viser: Kunder med nedsat hørelse hører og forstår det talte sprog betydeligt bedre takket være dette tilbehør.
 

Der findes følgende systemer:

Bluetooth-overførsel
Mange moderne høreapparater i de højere prislag er udstyret med Bluetooth-modtagere. De gør det muligt at overføre signalerne fra mobiltelefoner eller lydenheder direkte til høreapparatet og dermed ind i øret. Fordel: Telefonsamtalen går klart og tydeligt igennem, og du kan nyde musikken uden miljøbetingede forvrængninger.
FM-anlæg til trådløs signaloverførsel
Der anvendes frekvensmodulerede radiosignaler i mødelokaler og på spillesteder. Det gør det muligt at overføre tale særskilt i støjfyldte omgivelser eller ved dårlig akustik. Der findes to forskellige typer af tilbehør, der gør det muligt at modtage disse signaler med høreapparatet og direkte i øret: en modtager, der sættes på bag-øret-apparatet, eller en ekstra FM-modtager, som bæres på kroppen.
Induktive høresystemer
Hvis høreapparatet så tilmed er udstyret med en „teleslynge“, kan man modtage lydsignaler uden forstyrrelser og direkte i øret. Eksempelvis i biografer og teatre.
Infrarød-høreapparater
Dette ekstraudstyr kan overføre lydsignaler fra audio-enheder eller mikrofoner. Infrarødt lys overfører signalerne fra en sender og til modtageren, som konverterer infrarødsignalet til lydbølger igen direkte i øret.

Andre emner

Har jeg brug for et høreapparat?
Din vej til høreapparater
Vi bruger cookies til at identificere din computer, så vi kan give dig den bedste brugeroplevelse, vise indholdet i din indkøbskurv og huske, hvortil du er nået i bestillingsprocessen. Du kan deaktivere cookies, som allerede er gemt på din computer, men det kan betyde, at du ikke får vist vores hjemmeside rigtigt, og at den ønskede funktionalitet måske ikke er til rådighed.