Gå til hovedindhold

Typer af høreapparater

Der findes en lang række forskellige typer af høreapparater. Få her et overblik over mulighederne.

Bag-øret-apparater (BTE)

BTE-1Lukket tilpasning. Den klassiske type bag-øret er god til et svært høretab - eller i de tilfælde, hvor der er stor forskel på hørelsen på de to ører. Alle elektroniske komponenter er placeret i selve høreapparatet bag øret.

Åbne tilpasninger. Åbne tilpasninger består af et lille apparat bag øret, en tynd slange og en blød siliconeprop, der sættes ind i øregangen. Disse høreapparater passer særligt godt til aldersbetingede høretab eller høretab forårsaget af støjskade, da høretabet som oftest ligger i de lyse toner. Ordet "åbne" refererer til de ventilations-huller, som er i øreproppen, og som har en afgørende effekt.
Højttaler i øregangen (RIC). Denne type er en variant af de åbne tilpasninger, hvor der er tale om en ledning i stedet for en tynd slange. Højttaleren i et RIC-høreapparat er placeret i øregangen, hvorved høreapparatets størrelse reduceres.


I-øret høreapparater (ITE)

ITE-1Typen i-øret er særligt egnet til brugere med et mildt til svært høretab. I-øret-høreapparatet har alle elektroniske komponenter indeholdt i en skal, der er støbt efter et aftryk af brugerens øre. Modellen er placeret i øregangen, og ørets hulrum og er derfor synlig.


I-øret høreapparater (CIC)

CIC-1CIC-høreapparatet er den mindste type, og er særligt egnet til milde og moderate høretab. Selve høreapparatet er placeret i en skal, som er støbt efter et aftryk af brugerens øre, og indeholder alle de elektroniske komponenter. Da skallen er placeret helt inde i øregangen, er høreapparatet næsten usynligt. Et CIC-høreapparat har derfor en stor æstetisk fordel. Ingen kan rigtig se, at man bruger høreapparater.

Sliding Banner CTA
Form title

Sliding banner form

Dansk
Type: 

Title

Lorem ipsum