Gå til hovedindhold

Typer af høreapparater

Der findes en lang række forskellige typer af høreapparater. Få her et overblik over mulighederne.

Bag-øret-apparater (BTE)

BTE-1Lukket tilpasning. Den klassiske type bag-øret er god til et svært høretab - eller i de tilfælde, hvor der er stor forskel på hørelsen på de to ører. Alle elektroniske komponenter er placeret i selve høreapparatet bag øret.

Åbne tilpasninger. Åbne tilpasninger består af et lille apparat bag øret, en tynd slange og en blød siliconeprop, der sættes ind i øregangen. Disse høreapparater passer særligt godt til aldersbetingede høretab eller høretab forårsaget af støjskade, da høretabet som oftest ligger i de lyse toner. Ordet "åbne" refererer til de ventilations-huller, som er i øreproppen, og som har en afgørende effekt.
Højttaler i øregangen (RIC). Denne type er en variant af de åbne tilpasninger, hvor der er tale om en ledning i stedet for en tynd slange. Højttaleren i et RIC-høreapparat er placeret i øregangen, hvorved høreapparatets størrelse reduceres.


I-øret høreapparater (ITE)

ITE-1Typen i-øret er særligt egnet til brugere med et mildt til svært høretab. I-øret-høreapparatet har alle elektroniske komponenter indeholdt i en skal, der er støbt efter et aftryk af brugerens øre. Modellen er placeret i øregangen, og ørets hulrum og er derfor synlig.


I-øret høreapparater (CIC)

CIC-1CIC-høreapparatet er den mindste type, og er særligt egnet til milde og moderate høretab. Selve høreapparatet er placeret i en skal, som er støbt efter et aftryk af brugerens øre, og indeholder alle de elektroniske komponenter. Da skallen er placeret helt inde i øregangen, er høreapparatet næsten usynligt. Et CIC-høreapparat har derfor en stor æstetisk fordel. Ingen kan rigtig se, at man bruger høreapparater.

Sliding Banner CTA
Form title

Sliding banner form

Dansk
Type: 

Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla sagittis risus nec diam aliquam, sed eleifend tellus pharetra. Morbi venenatis pretium laoreet. Proin tristique, lacus eget efficitur tempor, purus ex auctor lorem, sit amet gravida eros risus vitae diam. Donec eu mattis dui. Aenean sollicitudin, eros ac scelerisque luctus, lectus tellus commodo ipsum, vitae placerat orci lectus a neque. Suspendisse convallis consequat velit vel varius. Curabitur pretium nulla a elit efficitur auctor. Aliquam metus lorem, lobortis et aliquam nec, cursus at nunc. Donec ultricies ultrices porta. Cras feugiat lectus faucibus neque dignissim accumsan. Sed vitae ex lectus. Sed at venenatis justo. Nullam odio velit, commodo eget luctus in, molestie vel ipsum.