Hvad er i-øret-apparater (ITE)?
ITE står for In the Ear. Disse høreapparater sidder mere eller mindre inde i øret. Der skelnes mellem:
- Pinna-apparater (concha-apparater), som sidder i det yderste af øregangen (pinna/concha)
- Øregangs-apparater, der sidder dybere inde i øregangen
- Modeller, der forsvinder helt i øret, også kaldet CIC-komponenter (completely-in-the-canal; oversættes omtrent til ”komplet i øregangen”)
Opbygningen af i-øret-høreapparater
Alle komponenter befinder sig i en lille skal. Denne skubbes ind i øret som en øreprop. Nogle apparater har en lille plastkbøjle til at trække dem ud. I-øret-høreapparater har en lukket konstruktion. Lydstyrkereguleringen og programvalget kan foretages via en fjernbetjening. Mange af modellerne kan tilsluttes trådløst via bluetooth til apparater som for eksempel mobiltelefon eller fjernsyn.
Fordele ved i-øret-høreapparater
- Meget diskret og nærmest usynlig udefra (især CIC-apparater)
- Mere behagelig ved sport
- CIC-apparater udnytter egenskaber ved det ydre øre og muliggør derfor en naturlig lyd
Ulemper ved i-øret-høreapparater
- Kun egnet til moderat hørenedsættelse
- Anvendelsesmulighederne afhænger af øregangens størrelse
- Forbundet med højere udgifter
- Kræver hyppig batteriskift
- Af pladsmæssige årsager findes der ikke en lydtilslutning i form af en audiosko, og det er kun concha-modeller, der kan udstyres med T-spole
I-øret-høreapparater opdeles i følgende undertyper:
I øret (ITE = In The Ear)
Huset til disse høreapparater udfylder det ydre øre (concha) fuldstændigt. Fordelene ved denne konstruktion er en længere batterilevetid, mulighed for en high power-udgave ved moderat til svær hørenedsættelse og bedre betjeningskomfort.
I øregangen (ITC = In The Canal)
En lille og diskret i-øret-model. Det ydre øre er frit, fordi huset til dette høreapparat er placeret i øregangen og flugter med ørets udgang.
Komplet i øregangen (CIC = Complete In Canal eller IIC = Invisible In Ear)
Den mindste i-øret-model sikrer ultimativ diskretion, da den stort set er usynlig udefra. Disse apparater er som oftest udstyret med en nylonbøjle, så man kan trække dem ud af øregangen igen.
Skal man bruge et høreapparat til hvert øre?
Principielt råder vi dig til, såfremt der foreligger en hørenedsættelse på begge ører, også at understøtte dem begge med et høreapparat. Det er nemlig kun to funktionsdygtige ører, der gør hjernen i stand til at behandle de mindste forskelle i klangen, sådan at lyde fra omgivelserne kan indordnes. Derfor bør man anvende et passende høreapparat på begge ører for at genskabe den perfekte hørelse.
Hvor dyrt et høreapparat bliver i sidste ende, er et meget individuelt spørgsmål. Prisen afhænger nemlig også blandt andet af de personlige behov eller det tilskud, som sygeforsikringen måtte yde. Derfor er det ikke muligt at angive en standardpris. Hvis du ønsker yderligere oplysninger samt et ikke-bindende tilbud, kan du bestille tid hos en af vores hørespecialister.