Man-fre fra kl. 09.00 til 18:30 70 23 08 55

Alle mennesker er forskellige, og det samme gør sig gældende for deres høretab. Derfor findes der heller ikke én høreapparattype, der passer til alle. Heldigvis kan audiologisten hjælpe dig med at finde lige netop det høreapparat, der passer til dine behov og den type høreproblemer, du døjer med. Her kan du blive klogere på hele processen, der munder ud i købet af et høreapparat, og du kan få mere at vide om, hvad du skal være opmærksom på.

Hvordan stilles diagnosen?

Fornemmer du, at du hører tiltagende dårligt i forbindelse med samtaler, eller når du ser fjernsyn derhjemme? Eller får du af og til at vide af dine samtalepartnere, at du måske bør få undersøgt din hørelse? Det kan være tegn på et potentielt høretab.

For at finde ud af om du har et høretab, kan du her tage en gratis online høretest, som giver dig en ide om, hvordan det står til omkring din hørelse. Efterfølgende anbefaler vi dig at få foretaget en uforpligtende høreprøve hos en af vores audiologister. Her får du hurtigt en afklaring af, hvordan din hørelse fungerer.

Hvis du har nedsat hørelse, vil audiologisten eventuelt råde dig til at bestille en tid hos din ørelæge.
Det er vigtigt at få ordineret eller en henvisning til et høreapparat hos ørelægen, så du er berettiget til det offentlige tilskud. Du får også foretaget en høretest, som peger på, hvilke medicinske årsager der ligger til grund for din hørenedsættelse. Hos ørelægen undersøges det, om høretabet har fysiske årsager, og der foretages forskellige test som f.eks. en lydniveautest eller et audiogram. Hvis du ikke har en ørelæge, kan du også henvende dig til et af vores hørecentre og tale med en af vores audiologister, som sammen med dig sørger for at finde den bedst mulige løsning til dine behov. Her får du individuel rådgivning og hjælp til at finde den helt rigtige høreapparatmodel.

Hvilket høreapparat skal jeg købe?

Hvilket høreapparat der passer bedst til dig afhænger af en række faktorer. Dels af typen og sværhedsgraden af dit høretab, og dels af din livssituation og dine arbejdsforhold. Hvis du har meget med mennesker af gøre eller taler meget i telefon, har du brug for et andet høreapparat, end hvis du tilbringer mange timer bag rattet i bilen, har meget aktive fritidsinteresser eller primært opholder dig derhjemme. Med afsæt i disse faktorer er det muligt at indsnævre antallet af modeller. Ofte spiller det også en rolle, hvor teknisk interesseret du er, eller hvor stort tilskuddet fra forsikringen er, og naturligvis spiller også den personlige komfort en stor rolle ved køb af et høreapparat.

Der er også store forskelle på et høreapparat, der sidder bag øret, og høreapparater, der sidder i øret. Alt efter konstruktion og funktionalitet er der naturligvis også forskelle på prisen for høreapparatet. Høreapparater af typen, der sidder bag øret, er typisk billigere end den type, der sidder i selve øret.
Forskellen mellem billige høreapparater og høreapparater i premiumklassen skal oftest findes i antallet af ekstra funktioner. Moderne høreapparater kan f.eks. automatisk oprette forbindelse til smartphones, fjernsyn og lydanlæg. Valget af strømforsyning bør også tages i betragtning. Du kan vælge mellem modeller med høreapparatbatterier, der skal skiftes fra tid til anden, og modeller, der anvender genopladelige batterier.

Så derfor kan det altid betale sig at foretage en sammenligning af høreapparater. Her kan du også opleve modellerne fra de forskellige producenter samt deres individuelle fordele. Hos vores hørecentre kan du naturligvis også teste og afprøve høreapparaterne. 

Forskel mellem høreapparat og lydforstærker

 

Går du og overvejer, om du måske har brug for en lydforstærker til at afhjælpe dit høretab?
En ting er helt sikker: Man kan ikke foretage en direkte sammenligning af en lydforstærker og et høreapparat. Lydforstærkere er godt nok også udstyret med en mikrofon og en forstærker, og i opbygning og udformning minder de også om gængse høreapparater. Men de kan kun øge lydstyrken og derfor ikke blive tilpasset til dit individuelle høretab eller dine personlige ønsker. Lydforstærkere sælges for det meste uden rådgivning. Derfor anbefaler vi et høreapparat, hvis du har en hørenedsættelse. 
 

Hvordan indstilles høreapparatet bedst muligt?

For at sikre optimal taleforståelighed i alle hverdagssituationer skal man først finde den perfekte indstilling af høreapparatet. Her får du hjælp af vores erfarne og kompetente audiologister. Sammen finder I det rigtige høreapparat, og derefter justeres det i henhold til din hørekurve. Ved det første og de efterfølgende besøg justeres apparatet efter dine individuelle behov ved hjælp af en høreapparat-prøve. Disse indstillinger optimeres løbende, indtil du er helt tilfreds og frem for alt har vænnet dig til den genvundne hørelse.
Hjernen skal nemlig først vænne sig til „genhøret“, da det ikke sker lige så hurtigt, som når man f.eks. tager et par briller på. Tilpasning af eget høreapparat samt undervisning i håndteringen af teknologien kræver lidt tålmodighed. Det kan godt betale sig: Et fungerende og perfekt indstillet høreapparat bringer hørelsen og livskvaliteten tilbage! Vores erfarne audiologister hjælper dig gerne med at udvælge og indstille.

Et skridt i retning af god hørelse: 

Trin 1: Behovsrelateret løsning
Vi kortlægger helt præcist, hvilke situationer din hørelse som oftest er udsat for i hverdagen og udarbejder på den måde en nøjagtig, individuel høreprofil. Efterfølgende vælger vi sammen og med udgangspunkt i dine behov det rigtige høreapparat og udarbejder et ikke-bindende tilbud. I den forbindelse informeres du grundigt om alle de omkostninger, der måtte opstå.
Trin 2: Ny hørelse
Dit nye høreapparat bliver nu indstillet til dine hørebehov. Dette efterfølges af en testfase, hvor du skal opleve forskellige lyttesituationer.
Trin 3: Kvalitetstjek
Her testes kvaliteten af dine høreoplevelser igen. Audiologisten foretager finjusteringer af høreapparaterne, så du opnår den bedst mulige hørelse. Vi kan også hjælpe med råd og vejledning, når det drejer sig om at blive berettiget til at få det offentlige tilskud.

Andre emner

Fordele ved AudioNova
Typer af høreapparater
Find et hørecenter nær dig
Vi bruger cookies til at identificere din computer, så vi kan give dig den bedste brugeroplevelse, vise indholdet i din indkøbskurv og huske, hvortil du er nået i bestillingsprocessen. Du kan deaktivere cookies, som allerede er gemt på din computer, men det kan betyde, at du ikke får vist vores hjemmeside rigtigt, og at den ønskede funktionalitet måske ikke er til rådighed.