Gå til hovedindhold

Er jeg i fare for høreskade?

Hvilket høreværn, der er bedst til dig, afhænger af situationen. I AudioNova Hørecenter fører vi et bredt udvalg af høreværn, og vi vil altid kunne tilbyde et høreværn, der beskytter din hørelse optimalt, hvad enten du arbejder i støj, kører på mortorcykel, går på jagt, går til koncerter, arbejder i børnehave eller lignende.

To risikofaktorer for høretab

Risikoen for høreskader afhænger af to faktorer: den mængde støj (målt i decibel, dB) og den tid du udsat for høje lyde. Hvis de små hår i dit indre øre får for meget støj i for lang tid, bliver de beskadiget. Det er vigtigt, at øret, efter udsættelse af for højt støjniveau, får hvile, således at hårene genetableres. Hvis ikke de får tilstrækkelig hvile, kan de gå hen at dø.

Vær opmærksom på tinnitus 

Mennesket kan i løbet af 8 timer tolerere 80 dB uden negative konsekvenser for hørelsen. Dette svarer til lyden af en kimende telefon. Ved mere end 80 dB øges risikoen for høreskader markant. En lyd kan være så høj, at du får høreskade øjeblikkeligt. Det kan eksempelvis ske en aften til koncert eller på diskotek. Mange mennesker kan i hvert fald nikke genkendende til den hyletone i øret, som forekommer efter en koncert. Heldigvis forsvinder hyletonen i de fleste tilfælde. Alligevel er det vigtigt ikke at undervurdere. Hyletoner i øret er den første advarsel inden permanente høreskader. Det er i disse situationer vigtigt med individuelt tilpassede ørepropper.

Sliding Banner CTA
Form title

Sliding banner form

Dansk
Type: 

Title

Lorem ipsum