Man-fre fra kl. 09.00 til 18:30 70 23 08 55

Det rigtige høreapparat giver dig ikke kun mulighed for endelig at høre godt igen, men øger også din livskvalitet helt enormt. Man finder glæden og fornøjelsen ved kommunikation igen, og hverdagens utallige lyde kan igen opfattes og nydes fuldt ud. Efterhånden findes der et stort antal forskellige apparater, som hele tiden får nye muligheder og bedre teknologi. Mange af de berørte personer er dog nervøse for priserne på høreapparater. Er høreapparater virkelig så dyre? Ved de mange fordele og det store udvalg af forskellige modeller overrasker det heller ikke, at de fleste mennesker regner med, at omkostningerne er høje. Den teknologiske udvikling inden for høreapparater går dog ikke nødvendigvis hånd i hånd med høje udgifter.

Hvilke faktorer påvirker prisen på høreapparatet?

Det betaler sig at foretage en sammenligning af høreapparater, da spændet mellem basis- og premiummodellerne er stort.
Basismodeller fås eksempelvis til en meget lav pris. De skaber forudsætningerne for god hørelse og sikrer, at man igen kan nyde og sætte pris på samtaler i mindre grupper. Basisapparater har en lang række funktioner og fås stadig til en ret fair pris. Men hvis man ønsker sig et bredere udvalg af komfortable funktioner og f.eks. lægger vægt på hi-fi-lyd, skal man være forberedt på, at prisen stiger. Til gengæld har premium-høreapparater så også specielle tillægsfunktioner. Kategorien er også afgørende: Ofte er i-øret-apparater dyrere end bag-øret-apparater. Du kan finde yderligere oplysninger om forskellene mellem bag-øret-høreapparater og i-øret-høreapparater her.
De individuelle priser på høreapparater påvirkes altså af forskellige faktorer. Hertil hører også blandt andet:
 
  • teknisk udstyr
  • funktioner
  • type
  • høreapparatets størrelse
I sidste ende er det dog dine individuelle behov og din hørelse, der bestemmer, hvilken type apparat der kan komme på tale. En hørespecialist kan hjælpe dig med at udvælge og prøve de egnede modeller.

Hvilke andre omkostninger løber der på foruden anskaffelsesprisen?

Hvis man ser nærmere på udgifterne til et høreapparat, skal man også være opmærksom på omkostningerne efter anskaffelsen. Man skal f.eks. overveje, om der kræves flere tilpasninger, inden høreapparatet sidder perfekt i øret.
Derudover skal man være klar over prisforskellen mellem modeller med normale batterier og med genopladelige batterier. Og så skal man også medregne fremtidige udgifter til vedligeholdelse og reparationer.

Skal man bruge et høreapparat til hvert øre?

Principielt råder vi dig til, såfremt der foreligger en hørenedsættelse på begge ører, også at understøtte dem begge med et høreapparat. Det er nemlig kun to funktionsdygtige ører, der gør hjernen i stand til at behandle de mindste forskelle i klangen, sådan at lyde fra omgivelserne kan indordnes. Derfor bør man anvende et passende høreapparat på begge ører for at genskabe den perfekte hørelse.
Hvor dyrt et høreapparat bliver i sidste ende, er et meget individuelt spørgsmål. Prisen afhænger nemlig også blandt andet af de personlige behov eller det tilskud, som sygeforsikringen måtte yde. Derfor er det ikke muligt at angive en standardpris. Hvis du ønsker yderligere oplysninger samt et Ikke-bindende tilbud, kan du bestille tid hos en af vores hørespecialister.

 

Andre emner

Tilskud til høreapparater
TryghedsAftale
Vi bruger cookies til at identificere din computer, så vi kan give dig den bedste brugeroplevelse, vise indholdet i din indkøbskurv og huske, hvortil du er nået i bestillingsprocessen. Du kan deaktivere cookies, som allerede er gemt på din computer, men det kan betyde, at du ikke får vist vores hjemmeside rigtigt, og at den ønskede funktionalitet måske ikke er til rådighed.