Gå til hovedindhold

Høretest

Her finder du ofte stillede spørgsmål om høretest.

Hvad er formålet med en høretest?

Høretestens formål er at få konstateret, om der foreligger et høretab. Høretabet kommer for de fleste mennesker snigende, og oftest bemærker man det næsten ikke selv. Jo tidligere man får konstateret et høretab, jo større mulighed er der for, at man kan genvinde en del af ens hørelse med høreapparater. Det er derfor en god idé, at få undersøgt sin hørelse jævnligt.

Fra hvilken alder bør jeg starte med at få undersøgt min hørelse?

Oftest fremkommer et høretab stille og roligt efter man har rundet de 50 år, dog kan børn og yngre mennesker også lide af et tidligt høretab. Derfor kan det være en god ting at begynde at blive opmærksom på besværligheder i hverdagen, som kunne give grund til at få testet sin hørelse.

Hvor ofte bør jeg få foretaget en høretest?

Vi vil anbefale, at man får foretaget en høretest årligt - på samme vis, som man også bliver helbredsundersøgt en gang årligt. Ved hjælp af en regelmæssig gentagelse af høretesten kan det konstateres, om høreevnen er forandret, ligesom det kan give anledning til en snak om mulige besværligheder i hverdagen.

Hvor kan jeg få foretaget en høretest?

Du kan få foretaget en gratis og uforpligtende høretest hos AudioNova Hørecenter. Du finder os i hele landet. Det er en god idé at ringe og bestille en tid i forvejen,

Hvad koster en høretest?

Høretesten hos AudioNova er gratis og uforpligtende.

Hvordan fungerer en høretest?

I en høretest måles høreevnen afhængigt af lydstyrke og frekvens (dyb til høj tone). Du får hovedtelefoner på, hvori audiologisten afspiller nogle toner. Når du hører en tone, gives der et tegn eller trykkes på den udleverede knap. Audiologisten opstiller på baggrund af høretesten en individuel hørekurve. Resultaterne viser, om der foreligger et muligt høretab. Efterfølgende kan der blive foretaget et par yderligere tests, hvis dette er nødvendigt, f.eks. taletesten.

Sliding Banner CTA
Form title

Sliding banner form

Dansk
Type: 

Title

Lorem ipsum